golftävlingen som gör skillnad

Tillsammans tar vi kampen mot Alzheimer och för sjunde året i rad stöttar PQ golftävlingen Hjärnslaget i samarbete med Alzheimersfonden. Genom åren har vi samlat in närmare två miljoner kronor, låt oss fortsätta göra skillnad.

Demens är inget normalt åldrande utan det är en sjukdom som angriper hjärnan och förstår förmågan att tänka och agera logiskt. Trots att så många som 160 000 människor i vårt land är drabbade av någon form av demenssjukdom saknas det ännu både botemedel och bra mediciner.
 
Alzheimers sjukdom är den vanligaste formen av demenssjukdom, cirka 70 procent av alla fall. Främst drabbas äldre människor, men idag får allt fler yngre denna diagnos, redan i 40-årsåldern eller tidigare. Det betyder att många barn och ungdomar växer upp med en demenssjuk förälder.
 
Vi måste hjälpa både dagens och morgondagens gamla. Det kan vi göra genom att stötta forskningen kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Vi hoppas att vi i år blir ännu fler som deltar i Hjärnslaget, hör efter i shopen om tävlingsdatum och anmäl dig till tävlingen som gör skillnad på riktigt!

Om du inte har möjlighet att delta i Hjärnslaget, kan du självklart ändå  lämna ett bidrag till Alzheimerfonden på PG 90 11 19-8 eller BG 901-1198.

Sven-Arne Bolten
Ordförande Pro Quality

ProQuality AB
Adas väg 8, 311 72
Falkenberg

0346-533 85
proquality@pqab.nu