Cobra Golf lanserar KING LTDx: Klubbor utvecklade för Longest Total Distance - Pro Quality

Cobra Golf lanserar KING LTDx: Klubbor utvecklade för Longest Total Distance

Bild och text Cobra/Puma

Cobra är ett av världens mest innovativa golfmärken, och med nya familjen LTDx har Cobras ingenjörer överträffat
sig själva. Med tyngdpunkten mitt på den neutrala axeln och ett MOI-värde på över 5 200 har vi skapat drivern ingen trodde var möjlig: Kombinationen av hög bollhastighet och extremt förlåtande.
Berättelsen om LTD börjar år 2016 då Cobra lanserade drivern LTD – den första driver med tyngdpunkten på den neutrala axeln för låg spinn och hög bollhastighet. Duktiga spelare älskade LTD, den spelas fortfarande på tourerna, men för vanliga golfare var den inte så förlåtande. År 2022 har arvet utvecklats till den nya LTDx-serien, som är den första drivern som kombinerar tyngdpunkten på den neutrala axeln och en MOI på över 5 200 för att leverera snabbare bollhastighet och samtidigt vara extrem förlåtande. Det som gör detta möjligt är PWR-COR TECHNOLOGY, en teknik med interna och externa vikter i olika material för att flytta så mycket vikt lågt och framåt som möjligt. Allt för att sänka spinn och leverera kraftfull bollhastighet vid bollträffen.

Med hjälp av maskininlärning och CNC-bearbetning har Cobras ingenjörer ersatt sin E9-träffyta med en ny design med variabel tjocklek som kallas för H.O.T Face (Highly Optimized Topology). Med hjälp av data från tusentals slagsimuleringar har Cobra optimerat tjockleken i 15 olika zoner för att maximera bollhastigheten över ett större område av träffytan. Dessa zoner skapar visuella toppar och dalar som liknar en topologikarta, därav namnet. LTDx-drivern använder en multimaterialkonstruktion, med upp till 30 % mer kolfiber än tidigare och ett lättare och starkare titanchassi för att maximera stabiliteten. Cobras ingenjörer har gjort om det tidigare T-Bar-chassit för att flytta mer titan mot sulan och runt omkretsen för att sänka tyngdpunkten och öka MOI, förändringen resulterar i 8 grams viktbesparing.

– LTDx-familjen med tre drivers återspeglar vårt teams fortsatta fokus på innovation och förbättrad prestanda, säger Tom Olsavsky, Vice President för R&D, Cobra Golf. Med PWR-COR och H.O.T FACE-teknologi har våra ingenjörer återigen tagit fram lösningar som förbättrar tyngdpunktens placering och de förlåtande egenskaperna samtidigt som träffytan blir hetare och mer förlåtande. LTDxfamiljen av drivers är de bästa vi någonsin har producerat, och de tre olika drivermodellerna ser till att varje golfare kan uppnå optimal prestanda för just sitt spel. Vi ser fram emot att se LTDx på tourerna, och även i händerna på amatörer och passionerade golfare på banor över hela världen. Så här ser LTDxfamiljen med tre olika drivers ut:

LTDx LS är en lågspinnmodell designad för den bättre spelaren med högre svinghastighet och som önskar maximal bollhastighet samt möjligheten att kunna forma slagen. Två justerbara vikter, 10 och 3 gram, är placerade mot häl och tå så att spelaren kan justera bollflykten mellan rak och svag fade. Den här modellen har extremt mycket vikt nära träffytan för att maximera bollhastigheten.

LTDx MAX kombinerar maximal stabilitet och maximal draw bias genom de två flyttbara vikterna på 10 respektive 3 gram, en längst bak och en mot hälen. Placerar du den tunga vikten bak maximeras stabiliteten, placerar du istället den tunga vikten mot hälen blir klubban lättare att vrida runt och därmed blir det lättare att få bort den där elaka slicen som stjäl både längd och precision. Det Cobra har gjort är att kombinera förra årets RADSPEED XB och RADSPEED XD till en driver.

LTDx är den perfekta blandningen av LS och MAX i en och samma driver. Det är den första drivern som uppnår noll CGna och 5 200 MOI, vilket skapar den bästa kombinationen av lågt spinn och maximal förlåtelse. Tack vare PWR-COR är mycket vikt placerad nära träffytan, och i kombination med den 10 gram tunga vikten längst bak blir drivern väldigt förlåtande.

Förutom PWR-COR och H.O.T Face bör tre andra detaljer lyftas fram i Cobras drivers. Först CNC Milled Infinity Face som innebär att en robot har CNC-fräst tjockleken på hela träffytan så att den kan ligga så nära maximalt tillåtet värde för trampolineffekt som är möjligt. Nästa detalj är chassiformen som nu går runt hela klubban likt en ram för att göra konstruktionen vridstyvare och därmed överföra mer kraft i bollträffen. Detalj tre är Cobras val av premiumskaft. Redan i standardutförande kan LTDx drivers fås med skaften Mitsubishi Tensei AV Raw White, Project X HZRDUS Smoke IM10 eller UST Helium Nanocore. Skaft väljs efter spelarens svinghastighet och önskemål om bollflykt. Fler skaft finns att välja vid custom fitting.