In Gee Chun vann Women´s PGA Championship - Pro Quality

In Gee Chun vann Women´s PGA Championship

Sydkoreanskan In Gee Chun vann Women´s PGA Championship på Congressional Country Club. Chun ledde efter varje rond av tävlingen och segern var hennes tredje i majorsammanhang.

Sista ronden blev dramatisk. Chuns treslagsledning inför sista dagen var uppäten av amerikanskan Lexi Thompson redan efter tre spelade hål. Efter det fjärde var Thompson i ledning med ett slag.

Inför det 14:e hålet var avståndet två slag till den 27-åriga amerikanskans fördel men då dök hennes majorförbannelse upp som ett oönskat brev på posten. Thompson har mängder av topplaceringar i majors sedan hennes enda stora seger i Kraft Nabisco Championship 2014, men gemensamt för nästan alla är att hon får stora problem på greenerna i slutet av tävlingarna. Under söndagen gick hon fyra över par de sista sju hålen efter missade kortputtar på såväl hål 14, 16 och 17 samt på avslutningshålet då hon hade chansen att ta tävlingen till särspel.

Istället lyckades Chun rädda par på sluthålet från ett knivigt läge i bakkanten av green och trots att sydkoreanskan gick på 75-75 under helgens två avslutande ronder höll hon undan till seger med ett slags marginal till Thompson. Chun har sedan tidigare vunnit U.S. Women´s Open 2015 samt Evian Championship 2016.

Anna Nordqvist slutade på en delad 16:e plats och Madelene Sagström kom delad 25.a.