PGA Tour ska hjälpa proffsligorna

PGA Tours coronastrategi inför comebacken var en succé.

12 mars avbröts den så kallade femte majorn, The Players Championship, på grund av coronapandemins utbrott och sedan dess har det inte tävlats på PGA Tour.

11 juni var det äntligen dags för den amerikanska herrtouren att återuppta spelet – inför tomma läktare på Colonial Country Club i Fort Worth, Texas. På Ben Hogans hemmabana stod till slut Daniel Berger som vinnare av Charles Schwab Challenge.

Inför tävlingen testades spelare, caddies och alla andra som skulle befinna sig på golfbanan under speldagarna och strikta förhållningsregler sattes upp.

Det blev ett framgångsrikt upplägg och ingen av de 487 covid-19-testerna var positiv.

Golf Channel skriver att de amerikanska proffsligorna för basket och baseball – som förbereder att återuppta sina säsonger – noggrant studerade PGA Tours arbete.

– Vi kommer att dela med oss av alla våra erfarenheter och de protokoll som vi fört under veckan. Jag vet att många har tittat nyfiket på oss och vårt säkerhetsarbetet inför comebacken. Förhoppningsvis är de stolta över vad vi åstadkommit, säger PGA Tour-chefen Jay Monahan till Golf Channel.