Svensksuccén – Haeggman segrare igen och Fahrbring trea i Sydafrika - Pro Quality

Svensksuccén – Haeggman segrare igen och Fahrbring trea i Sydafrika

År 2008 spelade Joakim Haeggman hem AGF–Allianz Open på Challenge Tour i Frankrike. Igår blev 53-åringen en segrare igen. Haeggman tog sin första seger sedan han gjorde comeback på golfbanorna på European Legends Tour när han vann MCB Tour Championship på Seychellerna.

–Äntligen. Det känns riktigt skönt att få hålla en segerpokal igen och det är ju det här vi spelar för, sa en lycklig Haeggman efteråt.

Haeggman har sedan tidigare också tre segrar på DP World Tour och blev 1993 den första svensken någonsin att representera Europa i Ryder Cup.

Det blev också stora framgångar för de svenska herrarna på andra håll i världen. I South African Open på DP World Tour slutade Jens Fahrbring trea efter en slutrond på 70 slag. Fahrbring var två slag bakom segrande hemmaspelaren Thristan Lawrence och ett slag bakom tvåan, Clement Sordet från Frankrike. Tredjeplatsen tangerade Fahrbrings bästa placering någonsin på DP World Tour, han hade sedan tidigare en delad tredjeplats från Italian Open 2015.

På undertouren PGA Tour Latinoamérica var Linus Lilliedahl mycket nära att ta sin första seger i årets första tävling, Argentina Open i Buenos Aires. Lilliedahl höll på att sätta en chipp på sista hålet men snuvades till slut av amerikanen Zack Fischer som satte en putt från en dryg meter för seger med ett slag före svensken.